Vores tolkninger af andres adfærd

– Om faglige og knap så faglige tanker

v. Psykolog Dorthe Birkmose

Basen Skole- & Dagbehandling, STU & EUA samt KompetenceCenter inviterer til Temaaften, torsdag d. 22. november 2018 kl. 16.30-19.30 på Basen Nord Skole, Søndervangen 51, 3460 Birkerød

Aftenens indhold og formål

Hvordan beskytter man sig mod psykiske belastninger i arbejdet med mennesker med problemskabende adfærd? Når vi oplever, at andre har problemskabende adfærd, kan det skabe afmagt hos os. Vi kan komme til at vende afmagten for meget ind og tro, at adfærden er vores skyld. Vi kan omvendt også komme til at vende afmagten for meget ud og tro, at adfærden er andres skyld. Begge tankegange kan slide os op, og vi risikerer at give os selv lov til at behandle andre dårligt.

Vi kan heldigvis også tolke andre menneskers adfærd fagligt – og dermed sikre vores selvbeskyttelse og at vi behandler andre godt. Faglighed handler her om at prøve at forstå det andet menneske og dets måder at handle på, for dermed at have en reel chance for at hjælpe.

Aftenens foredragsholder vil give os en forståelse af afmagtens betydning for vores praksis, og diskutere hvad der sker, når vi henholdsvis tolker den problemskabende adfærd som vores egen versus den andens skyld. Slutteligt vil faglighedens betydning for både selvbeskyttelse og etik, i vores tolkninger af problemskabende adfærd, blive behandlet.

Aftenens foredragsholder

Dorthe Birkmose er selvstændig psykolog (cand.psych.), foredragsholder, forfatter, rådgiver og supervisor i komplekse sager i arbejdet med mennesker med kognitive vanskeligheder og deres pårørende, med fokus på faglighed, etik og risikoen for forråelse i arbejdet med mennesker. Dorthe er desuden kursusleder på de neuropædagogiske efteruddannelser i Odense og Dianalund.

Tilmelding

Deltagelse koster 100,- kr. og inkluderer foredrag, mad og netværk. Betaling kan foregå kontant på dagen, der kan fremsendes en faktura eller du kan overføre til konto: 0400 4015183115. Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding skal ske via info@basen.dk.

Hvordan passer du på dig selv som professionel?

Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os.

Visitationsansvarlig psykolog
Gitte Lai Højmose

Telefon: 53793570
Mail: glh@basen.dk

Vicedirektør
Jacob Guldager Søe

Telefon: 2689 6767
Mail: jgu@basen.dk

Del indhold: