FAQ

Er Basen en privat skole?

Nej, Basen er ikke en skole, men et privat dagbehandlingstilbud, der også indeholder undervisning, men som er funderet i en behandlingsmæssig tilgang. Vi er organiseret som en selvejende, nonprofit fond og er ikke en kommunal instans. Behandlingsindsatsen kvalitetssikres af Socialtilsynet og der føres undervisningstilsyn af den kommune, hvori tilbuddet er placeret.

Kan jeg bare selv indmelde mit barn på Basen, ligesom på en anden privat skole?

Nej, det kan man desværre ikke. Selve visitationen varetages af den kommune, man bor i, fx af sagsbehandleren fra Socialforvaltningen – ofte i samarbejde med skolepsykologen fra PPR. Man er dog meget velkommen til at komme på besøg og se om Basen kunne være en god mulighed for ens barn.

Skal man selv betale noget?

Nej. Vi oplever ikke at forældre skal betale for deres barns skolegang på Basen. Lovgrundlaget for skole/dagbehandling er Folkeskoleloven ift. undervisning på skoleområdet – i henhold til Folkeskolelovens § 20 stk. 5 samt Serviceloven ift. behandlingsindsatsen, § 52, stk. 3.

Mit barn er nervøs for, at de elever der er på Basen har mange problemer og udfordringer?

De fleste af Basens elever er normaltbegavede og har gode kognitive evner. Størstedelen får en rigtig god afgangsprøve efter 9. eller 10. klasse. Eleverne har alle tidligere gået i den almene folkeskole/privatskole. Vores miljø er mindre med meget færre elever og mange flere voksne, samt rigtig gode og rolige rammer.

Jeg ved ikke om det er skole/dagbehandling, specialskole eller et helt 3. tilbud der vil være det rigtige for mit barn. Hvad kan jeg gøre ved det?

Basen er i lighed med andre skole/dagbehandlingstilbud en dyr foranstaltning for kommunen. Med andre ord vil dit barn ikke blive indskrevet, hvis ikke han/hun har det behov. For at finde ud af om vores skole/dagbehandling er for lidt eller for meget – så kom og besøg os, og tag en helt uforpligtende samtale med os omkring det du står i – måske kan vi guide og vejlede dig om andre tilbud, hvis ikke Basen er det rigtige for dit barn.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os

Direktør Mette Tellerup Larsen
Telefon: 2730 4982
Mail: mte@basen.dk

Del indhold: