Om Basen

Fordi alle er noget særligt!

Vi tror på dig! På Basen vægter vi troen på et enkelte menneskes ressourcer og styrker. Det skriver man jo så mange andre steder, lyder da meget godt – og det er der vel ikke nogen der kan være uenig i? Men lige netop de elever som har deres hverdag på Basen, er ikke altid de elever hvor ressourcesynet og den enkeltes plads i fællesskabet har været i fokus. Vi fødes alene og dør alene, men har i mellemtiden brug for at være en del af nogle forpligtende fællesskaber; hvor vi kan give noget og få noget.

Flere af Basens elever kan nikke genkendende til en skolegang, hvor den enkeltes udfordringer har ført til et mere og mere isoleret liv. Det er der nok ikke lige nogen wupti forklaring på. Men når andre ikke regner med dig, og du ikke regner med dem – er det oftest lettest at være alene. Hvis du ikke har cyklet, løbet eller svømmet længe – skal man jo lige i gang igen. Hvordan er det lige man gør? På samme måde er det med sociale relationer, venskaber, fællesskaber – hvis du ikke har oplevet dig som en del af dette. Hvordan er det så lige man gør? På Basen tror vi på at dagen bliver bedre hvis du er her, end hvis du ikke er her. Du hører til her, har din plads her, voksne der reagerer med det samme, hvis du er en time forsinket. Vi arbejder hver eneste dag på at du skal føle dig som en væsentlig del af det daglige fællesskab på Basen.

Øde øer, er jo netop det – øde! Her er du ikke en øde ø, isoleret med dine egne udfordringer. Her bygger vi broer til hinanden, til livet efter skolen, til vigtige relationer, til et bidragende samfundsliv som voksen. Vores tanker er, at alle mennesker i bund og grund ønsker at biddrage til vores fælles samfund, og føle sig værdifuld i samværet med andre og opleve en følelse af solidaritet. For nogle kan det ønske være gemt godt af vejen, bag dårlige erfaringer fra det skoleliv man skulle have været en del af. Vi tror på at udvikling sker ved at blive mødt med en grundliggende accept og en forståelse af hvem du er – hvilke ønsker og drømme den enkelte elev har, og hvordan vi sammen kan realiserer dem. Vi er klar over at ting tager tid og vi har ikke et ønske om at vores elever skal være ekstroverte, super udadvendte og sociale elever. Man skal accepteres for den man er, men vi vil gerne tage forstørrelsesglasset frem, og sammen med eleven undersøge og lære hvordan jeg som elev på Basen, kan blive en bidragende del af vores samfund; til glæde for den enkelte og os alle.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Direktør Mette Tellerup Larsen
Telefon: 2730 4982
Mail: mette@basen.dk

Vicedirektør Jacob Guldager Søe
Telefon: 2689 6767
Mail: jgu@basen.dk